Absolvenţii INIS la cea de-a XVII-a promoţie

     Astăzi, 10 iulie, la Institutul Naţional de Informaţii şi Securitate ,,Bogdan, Întemeietorul Moldovei” al SIS a avut loc ceremonia de absolvire a unei noi promoţii de ofiţeri de informaţii şi securitate. La festivitate au participat conducerea Serviciului de Informații și Securitate, precum şi cadrele didactice ale instituţiei de învăţământ.

     Directorul SIS, Alexandr Esaulenco, a evocat în discursul său că actuala promoție absolveşte anul de studii în condiții complexe, în care întreaga umanitate se confruntă cu o provocare fundamentală, capabilă să redefinească structura şi obiectivele comunităţii de securitate. În acest sens, dumnealui a menţionat că, tinerii ofiţeri trebuie să demonstreze flexibilitate intelectuală şi o tendinţă constantă de adaptare. „Vă felicit încă o dată pentru alegerea pe care ați făcut-o și pentru realizarea cu succes al primului pas pe un drum deloc ușor, cu provocări în creștere exponențială, câteodată, sacrificii, dar și satisfacția și mândria de a vă servi Patria.”, a reliefat directorul Serviciului de Informații și Securitate.

     Mesajelor de felicitare s-a alăturat şi rectorul INIS, Vitalie Sîli, îndemnând ofiţerii să manifeste maximă vigilență, abnegație și să conștientizeze că valorile pe care urmează să le protejeze se disting prin importanță majoră pentru societate, stat și fiecare cetățean în parte.

     Cuvinte de apreciere au fost adresate corpului profesoral-didactic pentru munca nobilă, responsabilitatea și fidelitatea faţă de profesie, pentru efortul zilnic pe care îl depun întru binele instituției și a întregului sistem de securitate.

Tipul: 
Eveniment