Programul de master „Studii de Securitate Națională”

Institutul Național de Informații și Securitate „Bogdan, Întemeietorul Moldovei” al SIS în colaborare cu Universitatea de Stat din Moldova lansează, în premieră, programul de master „Studii de securitate națională”. Acesta se adresează absolvenților cu diplomă de licență și tinerilor specialiști din cadrul instituțiilor de ocrotire a normelor de drept, care doresc să se perfecționeze sau orienteze către o carieră în domeniul securității.
 
Scopul cursului de masterat constă în formarea unor cadre calificate, capabile să identifice și să evalueze în mod adecvat impactul riscurilor, amenințărilor și vulnerabilităților la adresa securității statului, precum și să contribuie la eficientizarea sistemului de securitate națională. În același timp, unul dintre principalele obiective ale programului rezidă în instituirea unui nucleu de cercetare pe acest palier, pentru a stimula activitatea științifică și a dezvolta mecanismul de promovare a culturii de securitate în societate.
 
Programul de master „Studii de Securitate Națională” este unul de profesionalizare, cu 120 de credite. Planul de învățământ al acestuia conține discipline precum: Managementul sistemului național de securitate; Securitatea națională a Republicii Moldova; Dimensiunea geopolitică și geostrategică a securității; Autorități de informații și securitate în societatea contemporană; Evaluarea securității naționale etc.
 
La încheierea ciclului de studii, absolvenții vor dispune de o gamă largă de opțiuni pentru angajare, fie în cadrul instituțiilor publice sau private cu atribuții în domeniul securității. Beneficiarii vor avea posibilitatea de a activa în calitate de expert în securitate, politolog, analist politic și de securitate, cercetător-stagiar în științe politice și ale securității, consultant, funcționar public, militar, colaborator în formațiuni politice și sociale, cercetător, consilier, coordonator de programe etc.
 
Doritorii de a se înscrie la programul de master „Studii de Securitate Națională” pot depune dosarele online între 19 – 30 iulie 2021.
 
Pentru mai multe detalii accesați:
Tipul: 
Eveniment