Programul de master „Studii de Securitate Națională” lansat, în premieră, sub egida Serviciului de Informații și Securitate

Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova (SIS) a semnat astăzi, 5 iulie curent, un acord de colaborare cu Universitatea de Stat din Moldova (USM).
 
Încheierea acordului vine în contextul lansării Programului de master „Studii de Securitate Națională”, inițiat de către Institutul Național de Informații și Securitate „Bogdan, Întemeietorul Moldovei” al SIS și Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative.
 
Cele două instituții de învățământ superior își unesc eforturile pentru instruirea unei generații tinere – competente în managementul riscurilor de securitate și înțelegerea rolului statului în asigurarea securității naționale.
 
Programul de master se adresează absolvenților ciclului de licență, care doresc să-și completeze și diversifice cunoștințele și competențele în domeniul securității naționale, precum și tinerilor specialiști, care activează în cadrul instituțiilor cu atribuții în domeniul securității, ordinii publice, apărării și administrației publice centrale și locale.
 
Scopul programului de master „Studii de Securitate Națională” constă în formarea abilităților și deprinderilor de gestionare și analiză a problemelor de securitate națională și politice.
 
Absolvenții sunt angajați prospectivi ai instituțiilor de stat cu atribuții în securitatea națională (Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Serviciul Vamal, Serviciul de Protecție și Pază de stat, Ministerul Afacerilor Interne, organele administrației publice centrale și locale), ai sectorului privat și non-guvernamental, precum și reprezentanți din cadrul proiectelor naționale și internaționale. Competențele formate vor permite activitatea în calitate de expert în securitate, politolog, analist politic, cercetător-stagiar în științe politice și ale securității, consultant, funcționar public, militar, reprezentant al formațiunilor politice/sociale/ONG-uri, cercetător, consilier, coordonator de programe etc.
 
Inițierea și lansarea programului de masterat „Studii de Securitate Națională” este dedicată celebrării aniversării a 30-a de la crearea organelor securității statului ale Republicii Moldova, una dintre orientările de bază ale instituției fiind deschiderea față de societate și promovarea culturii de securitate.
Tipul: 
Eveniment