Rolul SIS în asigurarea securităţii naţionale - o nouă rundă de discuții cu reprezentanţii instituţiilor de stat şi ai societăţii civile

Serviciul de Informații și Securitate a desfășurat, în data de 30 aprilie curent, activități didactice în cadrul modulului „Probleme actuale ale securității naționale”, organizat de către Academia Militară a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun”.
 
Ofițerii de informații au susținut în fata audienților cursului postuniversitar în domeniul securității şi apărării, reprezentanți ai instituțiilor de stat, societății civile şi ai diverselor confesiuni religioase, prelegeri pe teme de actualitate ce vizează asigurarea securității naționale.
 
Participanții au avut posibilitatea de a cunoaște informații despre evoluția și rolul SIS în sistemul de asigurare a securităţii naţionale. La fel, le-a fost făcută o prezentare a Institutului Naţional de Informaţii şi Securitate „Bogdan, Întemeietorul Moldovei”, unica instituţie de învăţământ la nivel de țară, ce pregătește specialişti în domeniul activităţii informative, contrainformative, speciale de investigaţii atât pentru necesitățile Serviciului, cât şi pentru cele ale altor entităţi cu atribuţii în domeniu.
 
Printre subiectele expuse au fost și cele ce se referă la competențele SIS în protecția secretului de stat, regimului de secretizare a informației aflate în relație cauzală cu securitatea națională în raport cu primordialitatea interesului public, dreptul la libertatea de exprimare și accesul la informație. Reprezentantul Centrului Antiterorist al SIS a vorbit despre atribuțiile de prevenire şi combatere a terorismului, în contextul extinderii acestui fenomen negativ.
 
Evenimentul a inclus o componentă interactivă, în cadrul căreia angajații SIS au răspuns întrebărilor participanților și au stimulat implicarea acestora în promovarea culturii de securitate.
Tipul: 
Comunicat