Ziua Memoriei și Recunoștinței

Ceremonia solemnă în cadrul Serviciului, conform tradiției, a continuat la monumentul inaugurat în cinstea eroilor organelor securității statului, căzuți în conflictul armat de pe Nistru. La eveniment au fost prezenți conducătorii organizațiilor de veterani ai Serviciului și membrii Colegiului SIS.

 

Participanții la activitate au adus omagiu celor căzuți în conflictul armat de pe Nistru pentru integritatea și independența Republicii Moldova, exprimându-și recunoștința pentru curajul și eroismul de care au dat dovadă în acea perioadă.

 

În șirul acțiunilor de comemorare s-a înscris și întrunirea tematică din cadrul Institutului Național de Informații și Securitate ,,Bogdan Întemeietorul Moldovei”, dintre veterani, participanți ai războiului din 1992 și studenți. Veteranii Valeriu Furdui şi Vladimir Foșnea și-au împărtășit experiențele din acea perioadă, menționând în special obligația sfântă de a păstra în memorie veșnică faptele celor care și-au jertfit viața în acel război și despre neadmiterea pe viitor a unor asemenea conflicte.

Tipul: 
Eveniment