O nouă generație de ofițeri, absolvenți ai Institutului Național de Informații și Securitate

Ceremonia de absolvire a unei noi promoții de ofițeri de informații a avut loc astăzi, 17 iunie curent, la Institutul Național de Informații și Securitate „Bogdan, Întemeietorul Moldovei” al SIS. Festivitatea a avut loc în prezența conducerii SIS și a cadrelor didactice.
 
Alexandru Musteața, directorul Serviciului de Informații și Securitate, i-a felicitat pe tineri pentru alegerea făcută și rezultatele obținute pe durata studiilor, amintindu-le că atât instituția, cât și societatea pun mari speranțe în potențialul și inteligența lor în prevenirea și identificarea riscurilor și amenințărilor la adresa Republicii Moldova, într-un mediu de securitate fragil și complex.
 
„Vă îndemn să vă conduceți în activitate de principiile integrității, profesionalismului și al devotamentului, și să nu uitați că inteligența, informația și legea sunt armele, care trebuie să vă ghideze de fiecare dată acțiunile și deciziile. Prestația voastră trebuie să genereze o îmbunătățire a imaginii și reputației Serviciului de Informații și Securitate și împreună să reușim să consolidăm legitimitatea instituției”, a afirmat directorul Serviciului de Informații și Securitate.
 
Rectorul Institutului Național de Informații și Securitate „Bogdan, Întemeietorul Moldovei”, Vitalie Sîli, a accentuat faptul că activitatea practică a unui ofițer de informații și securitate se bazează pe temelia științifică și metodologică oferită în cadrul Institutului, dar fiecare absolvent are misiunea de a valorifica individual cunoștințele obținute și a învăța continuu din experiența colegilor pentru a-și dezvolta dexteritățile și îmbunătăți competența profesională.
 
La finalul festivității, ofițerilor de informații le-au fost înmânate certificatele de absolvire și le-a fost citit ordinul de repartizare în structurile Serviciului potrivit pregătirii de specialitate, unde vor beneficia de sprijinul colegilor cu experiență.
Sursa: sis.md
 
 
Tipul: 
Comunicat